11/09/14

Seeker [ES5] op het GOGBOT 2014 Festival

Seeker is een wereldwijde serie van ruimteschipsculpturen die door middel van co-creatie tot stand komen. Het zijn community-art projecten waarbij mensen worden uitgenodigd om op fundamenteel niveau over de toekomst van het menselijk voortbestaan na te denken door technologie, ecologie en mensen met elkaar te verenigen.

GOGBOT is een jaarlijks festival waar het gaat om kunst, technologie en muziek. Het wordt sinds 2004 georganiseerd in Enschede. Kunstenaar Angelo Vermeulen, bedenker en initiatiefnemer van de Seeker-serie, is sinds 2007 bij het festival betrokken. Het thema van GOGBOT 2014 is 'Operating manual for Spaceship Earth', waarvoor Vermeulen is uitgenodigd een nieuwe versie van Seeker neer te zetten. Het wordt het vijfde project in de Seeker-serie, die in 2012 in Deventer begon ter gelegenheid van de toekenning van de Kunst+Techniek-prijs aan Vermeulen.
 
Op 27 mei werd de startbijeenkomst gehouden op de Universiteit van Twente, waar Vermeulen zijn werk en het project uiteenzette. Voor het Seeker [ES5] project zoekt Angelo Vermeulen nog deelnemers, mensen met interesse in kunst, wetenschap, ecologie en/of community building. Stuur een e-mail naar laura@planetart.nl om aan te melden. Seeker [ES5] wordt op 11 september aan de wereld gepresenteerd.